En port från La Redorte!

Idag var jag på utflykt till grannbyn La Redorte för att kolla in deras livsmedelsaffär som är en ganska stor Intermarché och helt OK även om jag föredrar Carrefour, inte minst för att de börjar få ett bra ”bio” (ekologiskt) sortiment.

La Redorte är en by i samma storlek som vår och mest känd för sitt vin och sitt rugbylag.

Jag gick en sväng i byn och plötsligt låg dom där, två dörrblad som var som gjorda för vår terrass. Uppenbarligen slängda för att köras till la déchetterie. Men vad gör man? En medelålders respektabel man kan ju inte bara ta dem utan att fråga, de kan ju vara levererade för att användas vid en ombyggnad. Jag såg mig omkring men det var så tyst och dött som bara en fransk by kan vara en eftermiddag. Inte ens en katt sprang förbi. Nåväl jag promenerade vidare men kunde inte släppa tanken på dörren. Den var nog perfekt i både utseende och storlek.

Tog en runda med bilen förbi huset på vägen hem och då hoppar plötsligt en dam ut ur ett av husen och jag stannar till och frågar om hon möjligen vet vem som äger dörren och om den skall slängas? Javisst är det hennes och det är bara att ta den om jag vill! Ett skänk från ovan helt enkelt och totalkostnaden blir 2 Euro när jag skriver upp mig på hennes femårige sons skol-LOTTO, och det var det värt!

Efter hastig avtvättning kan jag bara konstatera att de kommer att sitta perfekt på vår terrass!

Insida av dörrbladen

dorr-terrass

Utsidan av dörren

dorr-terrass-2

och här skall den sedan sitta…

dorr

 

 

18 reaktioner på ”En port från La Redorte!

  1. Fina dörrar men skall du bygga karmen själv ? Åt du i Lastours på Le puits de tresor. Själv skall jag bygga ett extra vedskjul i dag invid bastun då vi har mkt ved nu köpte 2 kubik björkved häromveckan,

    Gilla

    • Tack, och prisvärda! Nej jag var där när de hade eftermiddagsstängt men tog en Cola på deras bakficka och den var OK 🙂 Ja jag skall bygga karmen själv och förmodligen vända så att de slår utåt men detta blir lite längre fram i projektet. Måste ha proffssåg då. Idag SNÖAR det!
      Lycka till med vedskjul 2 och kom ihåg vindspringor!
      JP

      Gilla

      • Hello JP, my Swedish is just about good enough to read your postings! That was lucky with the doors – local people easily throw away amazing old things. We have often spotted treasures at the déchetterie but it’s not always possible to recover them from the bins.
        There is a ”vide grenier” in Caunes tomorrow, in case you are looking for materials, door knobs or such.
        Would you pop in for a beer after you have finished working today? Carina

        Gilla

      • Dear Carina,

        Thanks for the following.

        And yes, of course I would love to have a chat and a beer – at what time would be good for you, 19.00?
        I am going to Bains de Minerve after work but can stop working whenever this afternoon
        Cordialement
        JP

        Gilla

  2. Hej! Man ska tur ibland, det är ärligheten som lönar sig! Jätte fina dörrar, skulle kosta massor här i Sverige. Otroligt duktiga ni är och franskan svänger ju ordentligt mellan raderna! Kära hälsningar snöiga Stockholm Sinikka

    Gilla

  3. Hej JP,
    Snygga dörrar du hittade, skulle passa bra på vår glasveranda. Om du ledsnar på dom så kan du ta hem dom till oss (ta dom som handbagage). Jag har lite tryckta bitar som skulle fungera som karm!
    Följer din blogg med intresse, är bara rädd att du glömmer Blidö.

    Ha det bra/Kalle

    Gilla

    • Broder!
      Long time no see, men jag kommer aldrig att glömma Blidö det ligger mitt hjärta alldeles för nära. Kommer ni att vara ute närmaste helgerna?
      Vad gäller Peyriac minns jag såväl att bland det försat du sa var att vi skulle strippa hela huset ned till stomme och även om jag då tyckte det lät drastiskt är det precis det vi gort 🙂
      Syns snart hoppas jag!
      JP

      Gilla

  4. Pingback: Byfest i grannbyn | hus i frankrike

  5. Pingback: Dörrar, dörrar och åter dörrar… | hus i frankrike

  6. Pingback: Le Grenier – Vinden Då och Nu! | hus i frankrike

  7. Pingback: Inför öppen ridå – Del 2 Terrassen | hus i frankrike

  8. Pingback: Fortsatt jakt på antika klinker | hus i frankrike

  9. Pingback: Fransk Entrè! | hus i frankrike

Lämna en kommentar