Badrummet beställt

Efter lite förhandlingar och diskussion fram och tillbaka med vår rörmokare har vi nu bestämt oss för layouten för badrummet på bottenvåningen. Man inser snabbt att antalet möjligheter att gruppera fem olika funktioner (toalett, handfat, dusch, tvättmaskin och varmvattenberedare) är otroligt många och när man därtill väger in ett snedtak i delar av rummet och en önskan att göra badrummet så tillgängligt som möjligt blir det inte enklare.

skiss på väggSkiss med skakig hand på väggen i badrummet

ritning badrum frankrikeLite tydligare skiss men fortfarande amatörmässig.

Efter ett otal ytterligare diskussioner på plats med vår rörmokare enades vi om den initiala lösningen med några justeringar. Dels kommer vi att göra en ursparning i golvplattan under varmvattenberedaren för att vinna 10 cm höjd och dessutom kommer vi att göra hela handfatet och översidan av tvättmaskinen till en enhet för att få gott om avställningsyta.

Nu vidtar jakten på de mest hållbara enheterna med extremt låg vatten- och elförbrukning, mer om det i kommande episoder.

badrum medeltid byggUtrymmet som kommer att bli vårt badrum

Den kanske största kostnadsposten i offerten blev rörmaterial eftersom vi som en del av vår strikta hållbarhetspolicy för projektet självklart väljer bort PVC. Det visade sig att gjutjärn som material idag är cirka fem gånger så dyrt som PVC i Frankrike (och vid en snabb koll med Dahl i Sverige som var vänliga nog att bistå med denna information är det samma här, med 4,8 gånger priset). En kostnad som vi tar och samtidigt får avlopp som inte låter vid spolning.

frankrike badrum byggSmatten under trappen där varmvattenberedaren skall stå i en ursparning i den annars 10 cm tjocka golvplatta som skall gjutas på hela undervåningen.

Arbetet kommer att dra igång i slutet av maj och nästa gång vi kommer till Peyriac så skall det vara klart för gjutning av golvplatta. I arbetet ingår ny anslutning till befintligt kommunalt avlopp samt bilning av rännor i golv, anslutning av toalett och handfat en trappa upp och bilning av hål i vägg för luftintag till vår speciella varmvattenberedare (mer om denna framöver).

Det blir lätt aningen grått med bilder på nakna murväggar så vi avslutar med två färgklickar från den lokala matmarknaden.

ostron färska aude

grön sparris audeBon appétit!

 

3 reaktioner på ”Badrummet beställt

  1. Pingback: Vårt nya badrums första viktiga steg | hus i frankrike

  2. Pingback: Avloppsstammarna klara | hus i frankrike

  3. Pingback: Golvet klart – nu börjar uppbyggnaden! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s