Vårt nya badrums första viktiga steg

I förra veckan började vår rörmokare med att bila upp golvet i hallen för att lägga stammen till vårt nya avlopp. Han gav sig också på att bila bort större delen av det nedersta trappsteget för att kunna ansluta till det kommunala avloppet ute i gatan.

hus frankrike gjutjärnDags sedan att börja lägga i våra fina röda gjutjärnsrör som vi för att slippa få in PVC i huset, specialbeställt till en kostnad som är dryga fem gånger högre än PVC. Fördelen med dem förutom den uppenbart miljömässiga, är att man slipper avloppsljud vid spolning.

Salle de bains 3.jpgVi hoppas nu att vår tämligen amatörmässiga ritning och de diskussioner vi haft med vår rörmokare kring layouten, resulterar i att alla mått blir rätt i verkligheten också. Eftersom man i Frankrike vanligen inte har avluftning av toalettavlopp (ventilationsrör upp till taket) och vi dessutom självklart skall ha en extremt snålspolande toalett (för att vara vatteneffektiva) har jag bett rörmokaren att se om vi kan ha plats med 2 % lutning på huvudstammen för att säkra bra avrinning.

Det befintliga avloppet som betjänar toaletten med handfat en trappa upp blir kvar och ansluter till det nya, i väggen.

hus frankrike renoveringFortsättningsvis skall nu monteras duschavlopp samt köksavlopp (genom väggen till köket) och avlopp för handfat samt dränering till varmvattenberedare, men mer om det inom kort.

3 reaktioner på ”Vårt nya badrums första viktiga steg

  1. Pingback: Ett bildspel att inleda det nya året | hus i frankrike

  2. Pingback: Savon Noir d’Afrique en Aude | hus i frankrike

  3. Pingback: In the mood for La Salle de Bains | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s