”Då och nu” – ett fascinerande perspektiv

Inte minst för oss som hängivna renoverare. ”Då och nu” har för oss två spår, dels vår kontinuerliga jakt på husets historia från sekelskiftet 1500 till idag och dels en av husifrankrike.com huvudrubriker ”Om Huset” där vi sedan början haft ”då och nu” beskrivningar med bilder av var och ett av husets snart åtta rum och samt den nya terrassen och vår lilla gård.

Det är nu (juni 2018) hög tid att uppdatera dessa vilket kommer att ske i en serie episoder med början med denna.  Och visst har förändringen varit slående, efter nära två år av destruktionsfas är vi nu i konstruktionsfas med grundinfrastruktur i form av vatten, avlopp och el på plats.

Vi kommer i dessa episoder att ge en översikt av utvecklingen per rum och koppla till de relevanta tidigare inläggen där arbetet beskrivs i detalj.

Låt oss börja med köket där vi kommit längst. Golvet är nygjutet och är nu i samma nivå på hela bottenplanet, de första stegen med grundmålning av det återställda original kökstaket är klart och vatten och avlopp framdraget. El från tre olika säkringar är framdragen och skall nu fällas in i väggar.

Så kanske kan man säga att vi kommit mer än halvvägs i just detta rum.

DÅ – 2015:2015-07-02 08.15.19

NU – 2018:20180403_112025

Historiskt vet vi att detta är ett av husets äldsta rum dels för att det ligger i bottenplan men också för att våra en av två dendrokronoligidateringar av takbjälkarna visar (med viss osäkerhet) på ett troligt fällningsår precis före 1500.

Till Om Huset (scrolla sedan nedåt och kilcka på Köket)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s