På väg ”hem” till Frankrike igen.

Så var det då dags för en arbetssejour nere i Aude. Jag åker på torsdag och hustrun kommer efter några dagar senare för att tillsammans ta nästa stora steg i restaureringen av vårt medeltida hus.

Vi bor som vanlig hos vår eminente värd Nicolas som erbjuder lägenhet med självhushåll och pool son en del av den fina anläggningen Maison de Margot.

2015-07-02 16.20.57Vi har ett digert program framför oss den dryga vecka vi är där nere. Allt från att bygga nytt bjälklag mellan de två mindre rummen i den lägre delen av huset till att bila bort puts på alla väggar i bottenvåningen med vår nya tryckluftshammare.

Kalendern är också full av möten; jag skall träffa vår rörmokare för att dra upp planer för vatten och avlopp som i princip blir helt nya installationer, sen blir det ett möte med experten på eldstäder för att titta på möjligheten att installera en kamin till en av rökgångarna och också se över ventilationen i huset.

Det blir också denna gång som samarbetet med APEX, firman med smart affärsidé att hjälpa ”gör det självare” (DYI’s), inleds då de kommer att rådgiva vid bygget av det nya bjälklaget men också lära frugan och mig rekonstruktiv stenmurning så att vi kan fixa till de delar av muren som är i lite sämre skick.

En spännande programpunkt blir mötet med en av Audes mest framstående medeltidsarkeologer som skall komma och titta p huset nu när vi ”klätt av det” och hjälpa oss att bestämma ålder, ursprung och historia. Jag skall i detta sammanhang också besöka den vänlige tjänsteman på Archives Departemental i Carcassonne, som arbetar med att ta fram husets historia ur deras gömmor.

Ja som det framgår är det en fullspäckad agenda och då har jag inet ens nämnt fritidsplanerna som är att besöka några av de talrika loppisar som finns i trakten för att börja köpa in utrustning och möbler m.m. som vi strävar att till närmare 100 % hitta återanvänd (med undantag för sängar och några andra ting).

Och så skall vi besöka byns nya bageri så att vi fördelar gracerna rätt mellan det och det vi sedan tidigare haft som stamställe, Fleur de Boulange.

Mentalt är vi redan där men fysiskt blir det först mot slutet på veckan.

2 reaktioner på ”På väg ”hem” till Frankrike igen.

 1. What a lot of work! Hope that you achieve most of it.

  You are very fortunate that there is documented history of your house. Because our house was not actually a proper dwelling place till the 1800’s , just buildings for animals and perhaps servants, there is no written history or plans pre-dating 1837.
  We are putting together the history ourselves piece by piece as we discover evidence such as the well in the cave and the remains of the medieval stone archway.
  I was for many years involved with history and architectural heritage societies and was the official artist for our local history society in the UK so I have been illustrating old buildings for a very long time!

  Because our village of Campagne has so much Visogoth, Roman and Templar and Hospitallier history our humble house is not considered architecturally important!

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s