Hallen, då och nu – förvandlingen

Nästa del av huset i vår serie om alla dess rum, som vi kommer att beskriva i ett antal artiklar för att sätta restaureringen i sitt sammanhang är hallen.

2015-07-02 08.14.42

Denna som kanske är ett av de rum som kommer att genomgå mest förändring. Men det är också ett rum som har vana att förändras.2015-07-02 08.19.44 Entrén i dess nuvarande form är öppnad under 1900-talet medan husets tidigare entrédörr var det som idag är ett väggskåp i köket.

2015-09-05 14.46.10Hallen kommer att bli avsevärt mindre då cirka 60 % av ytan kommer att bli vårt nya badrum. Själva hallen har ett större traditionellt handfat som vi kommer försöka att återanvända och redan nu har vi rivit väggen under trappan för att öppna upp yta för badrummet och kört den gamla varmvattensberedaren till la déchetterie, Trappan är en självbärande betongkonstruktion från 1900-talet .

2016-04-23 19.15.01Direkt innanför ytterdörren (som i ett senare skede kommer att bytas till en mer medeltida variant) så kommer vi att låta flytta el centralen och öppna upp ett valv i väggen till höger för att få en ingång till köket. Hallgolvet blir av återanvänd klinker och väggarna neutralt släta och taket samma sak.

Trappan och badrummet kommer att behandlas i separata artiklar.

4 reaktioner på ”Hallen, då och nu – förvandlingen

  1. Pingback: Om Huset | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s