Den långa storyn om elen har fått ett lyckligt slut!

Hittills har jag som framgått bara sett fransk administration från dess bästa sida och med en lika positiv inställning närmade jag mig ERDF som alltså är distributionsbolaget helägt av EDF (som är produktionsbolaget) och hela kalaset ägas av staten.

2015-09-05 15.19.21 (2)

Före förändringen

Jag hade mitt abonnemang av förnybar el klart med EnerCOOP (och är dessutom medägare i kooperativet) så nu skulle i princip bara min elektriker och ERDFs representant försöka synka sina tider för att dels koppla in en jordfelsbrytare samt ett uttag direkt vid centralen (och klippa resten av installationen som var obeskrivlig) samt slå på spänningen.

Runt trettio email senare och några telefonsamtal resulterade till slut i ett mail till dem alla där jag konstaterade att detta var ett moment 22! Alla väntade på något besked från den andre men inget hände. Så plötsligt på fredagen i min arbetsvecka när jag ringde ERDF fick jag det glädjande beskedet att på måndag mellan 08.00 och 12.00 så kommer det en tekniker.

Samma morgon stod min elektriker där, eller snarare tre stycken, chefen, elektrikern och en lärling. Mindre än en timme senare var installationen fixad och halv tolv kom så ERDFs trevlige tekniker och sätter i två proppar – och det varde ljus! Dessutom bjöd EnerCOOP på EDF teknikerns kostnad för att det varit så struligt, så slutet gott allting gott!

2016-01-25 11.38.14

Efter installation (de två lösa kablarna är styrning till varmvattenberedare som skall kopplas in senare och är strömlösa).

 

4 reaktioner på ”Den långa storyn om elen har fått ett lyckligt slut!

  1. Hej! Det går framåt ! Tålamod men vilken kunskap du får på köpet! Jag gläder För Er framfart. Verkligen kul att följa. Det var synd att jag inte skrev dagbok på den omfattande renoveringen på Villa Eko i Gnesta. Det tog 1 år ca. Kram till Er!

    Gilla

  2. Pingback: Hallen, då och nu – förvandlingen | husifrankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s