Blommor och sommar…

Hösten börjar göra sig påmind hemma i Sverige och det är skönt att drömma sig bort/hem till Frankrike. En slutsats efter två år som fastighetsägare och deltidsfransos är att det allt som oftast är 10 grader varmare där jämfört med Stockholm.

sol aude jämt

Just nu 14 grader här och 24 där, så det stämde ännu en gång. Man kan lita mer på höstvädret än vårvädret berättar våra lokalboende franska vänner och vi ser hur september, oktober och början av november tillsammans med april, maj och juni börjar utkristallisera sig som de kanske mest attraktiva besöksmånaderna ur ett svenskt perspektiv.

Nu har ju alla årstider verkligen sin charm och sina höjdpunkter, bad, sol, skörd, tryffelsäsong osv. Helt klart är också att Peyriac-Minervois läge mellan Pyrenéerna och Montagne Noir ger lite speciella förutsättningar som dessutom anses vara fördelaktiga för vinodling men rent generellt gör att det är en ganska grönskande del av landet stora delat av året och med blommor i massor av vilka jag nedan tillåter mig en liten exposé…

buske gul blomma

ros france hus

lilja vit frankrike

granatäpple frankrike hus

blomma frankriek hus

buske frankrike hus

brandskadade träd frankrikeoch avslutningsvis lite minnen från förra årets omfattande skogsbränder!

2 reaktioner på ”Blommor och sommar…

  1. That’s wonderful! Just got the message that my concrete floor at the rez-de-chaussee is done! The second big step that have happened without us being present (the first was the roof) can’t wait to get there! Best
    JP

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s