Lyckan att över en sval öl lyssna på Dancing Queen i 30 graders värme framförd av blåsorkester!

fete frankrike rieuxLes Baladins

När vi i somras besökte Aude för både arbete och fritid var det som jag beskrivit i tidigare episoder högsäsong för byfester och vi avverkade förutom den i vår egen by Peyriac-Minervois, två ytterligare en i La Redorte och en i den omedelbara grannbyn Rieux-Minervois.

Vi gick längs den välbesökta loppisen längs vägen och bestämde oss sedan för att njuta ett par öl i den varma sommarkvällen på huvudgatans Bistro. Denna drivs av en herre som tidigare var värd på Le Coin d’Armando i vår by. Hela huvudgatan var avstängd och omgjord till festplats och då skall man veta att denna väg är en huvudled som används för bland annat frakter av yachter mellan Atlantkusten och Medelhavet och normalt är alldeles för trafikerad för att det skall vara nyttigt för våra byar.

fete rue rieux

En nyordning för festen i år efter vad vi förstod, var att var vid alla infarter och i början och slutet av den avspärrade delen av vägen fanns snedparkerade bilar avsedda att hindra bilar att köra in i folkhavet. En sorglig, men kanske tyvärr nödvändig, eftergift för ett land som på sista tiden plågats av ett antal terrorattentat.

Till trevligare saker, festen inleddes med två olika blåskvintetter som tävlade om vår uppmärksamhet och vi hamnade vid Les Baladines som var goda underhållare och som naturligtvis vann våra svenska hjärtan när det toppade repertoaren med ”Dancing Queen” av ABBA.

2 reaktioner på ”Lyckan att över en sval öl lyssna på Dancing Queen i 30 graders värme framförd av blåsorkester!

  1. Är så glad att jag kan följa Era framgångar med husrenovering. Verkligen en utmaning med teckniken, språket , kulturen och huset, vilken bedrift av er. Wow!!
    Kram/ Sinikka
    Ps. Jag har blivit pensionör på riktigt nu!!

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s