En riktigt sur duva

Duvor hör medeltida byar till men ibland kan de bli lite för många eller lite för nära inpå. Att de sitter och kuttrar under takåsen är ju egentligen ganska trevligt men mindre trevligt är att vår lilla gård precis under blir lite som en medeltida toalett där allt föll rakt ned.

Förvisso kallas terrasser som vår ibland lite skämtsamt för pigeonnière (duvslag) men vi vill nog ha den för oss själva.

Vad gör man då när en duva flyttat in?

Smattar med nät och duva.jpgTre fack varav det vänstra med nät och det mittre med duva!

För ett par månader sätt monterade jag ett metallnät i den första av tre smattar bredvid balkongen, ty denna kom jag åt. Men nu återstod de två övriga ”duvslagen”. Det slog mig att en lång skruv från insidan i den planka som utgör väggyta vore perfekt så det blev en sväng till Mr Bricolage igen. Med 8 stycken 12cm skruvar i fickan var det så dags att införa ett duvskydd.

Duvskruv frankrikeFörst såg jag till att skrämma iväg duvan så att den inte skulle skada sig och sedan i med fyra skruvar rakt igenom varje platta.

Sen raskt ut och titta från utsidan… och där en satt en jättesur duva taket och insåg att hon just flyttat från vårt hus!

fransk utflyttad duvaVår fina terrass i en annan vinkel och med jättesur duva på taken hitom skorstenen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s