IKEA i Montpellier – som svensk blir man lätt stolt

Välkommen IKEA Aude

Vårt projekt har tydliga hållbarhetsförtecken och som framgått av tidigare episoder gäller det såväl restaureringen som senare uthyrningsverksamheten. I korthet vill vi bidra med ett testlaboratorium för hållbar turism i Frankrike.

Vid materialval är prioriteringen lätt, inga plaster, bara metaller som är vanligt förekommande i naturen, så lite kemikalier som möjligt och endast de snabbt nedbrytbara, bara trä från hållbara bestånd och all detta tillverkat på ett socialt hållbart sätt och med så kort transporter som möjligt.

När det gäller inredning och utrustning så väljer vi i första hand att köpa begagnat och återanvända saker men när vi köper nytt blir det miljömärkt med EU-Blomman, Svanen och FSC. Hittar vi inget som uppfyller ovanstående blir IKEA den sista lösningen. Förvisso inte ett helt hållbart företag men ett som tagit ett stort antal steg år rätt håll och fortsätter att så göra.

miljöhörna IKEA MontpellierInformation om IKEAs hållbarhetsarbete i praktiken

Och som svensk är det inte utan stolthet man besöker sitt närmsta IKEA, i vårt fall i Montpellier. Och visst känns det som man är i Älmhult eller Kungens Kurva när man promenerar förbi Bokhyllan Billy som man känt längre än hustrun.

En ytterligare fördel är att produktnumren är desamma på de flesta artiklar i Frankrike och Sverige och att IKEA KÖK i Stockholms City erbjudit oss hjälp även om vi köper grejorna i Frankrike.

Artikel nummer IKEA

Senast vi var där fick inköpen inskränka sig till en skohylla för vårt hyrda grannhus i Peyriac och en madrass men mer lär det bli.

Saucisse IKEA LanguedocDenna episod avslutas med den klassiska korven för en billig penning!

2 reaktioner på ”IKEA i Montpellier – som svensk blir man lätt stolt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s