Handpenningen betald

Vill du läsa mer om den sex månader långa resan hit så kasta ett öga under fliken Husköpet ovan. Nu skall notarien använda upp till tre månader för att säkra att alla legaliteter är OK och till exempel att inga inteckningar finns eller någon andra oklarheter. Vår ångervecka gick ut för två dagar sedan så det är troligen mest en transportsträcka fram till undertecknandet av det slutliga köpeavtalet.

Vi skall ägna tiden åt två projekt till en början:

1. Göra klart ett underlag för förhandsbesked från Le Mairie (kommunkontoret) rörande eventuella ändringar exteriört. Eftersom huset är ett ”Maison inscrite” (K-märkt) så är det extra noga med varje liten ändring av det exteriöra. Interiören är vi däremot i princip helt fria att styra som vi vill.

2. Utreda husets historia från dess ursprung till idag. Detta har inletts med brev till grannarna med lite frågor om den nutida historien och naturligtvis en introduktion av oss som blivande ägare. Den mer komplicerade delen är att leta sig fram i olika offentliga arkiv såsom Archives Departemental i Carcassonne. Vi är också nyblivna medlemmar i byggnadsvårdsföreningen Maisons Paysannes de France som för övrigt fyller 50 år i år.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s