Stenhusägarens bästa vän!

När jag i helgen var på BAUHAUS i Bromma låg den där och väntade på mig, min nya Marteaux pneumatique eller tryckluftsdrivna slaghammare för borttagning av puts. Med runt 130 m2 innervägg att knacka rent och senare minst lika mycket till av yttervägg så var beslutet att slå till och inhandla detta geniala verktyg enkelt.

Marteau 1

Priset 1800:- var avskräckande men med en rabatt för utgående produkter hamnade den 1600:- lägre och efter att ha pungat ut med ynka 200:- SEK var jag så lycklig innehavare av detta proffsverktyg.

När jag senast var nere i Peyriac inledde jag arbetet första dagen med att knacka rent runt 40 antika klinkerplattor följt av ett par timmar med att knacka ren någon dryg m2 av väggen i kammaren på nedervåningen och sen lade högerhanden av. Min läkarvän har senare berättat att jag troligen fått en huvudnerv i kläm och mycket riktigt så kom handen tillbaka i funktion dagen efter, gudskelov.

2016-01-23 16.12.52

Hursomhelst var det en erfarenhet som gjorde mig beredd att följa rådet att köpa en slaghammare och nu har jag en. Jag kan knapp bärga mig tills jag får möjlighet att hyra tryckluftsaggregat (av rätt typ) och köra igång.

2 reaktioner på ”Stenhusägarens bästa vän!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s