Medelhavet, en hemmagjord sjö och ett lyxigt spa.

Att kunna svalka sig är ett måste i det varma och ibland heta sydfranska klimatet.

2016-04-25 10.18.54Om man inte bara vill svalka sig och doppa tårna i vår kristallklara lokala flod l’Argent Double är vår lilla by Peyriac-Minervois lyckligt lottad som blivit platsen för en av regionens nyaste och mest påkostade badanläggningar, Bains de Minerve ligger 10 minuters promenad från vårt hus. Här hittar man inte bara inne- och utebassänger utan också en riktigt bra finsk bastu och en liten hammam variant. För 6 euro kan man ägna mycket tid på detta fina spa och dessutom kan man köpa rabattkort om man vill gå fler gånger.

jouarres38 minuter med cykel (eller 17 minuter med bil) rakt österut ligger den fina lilla sjön Lac de Jouarres. Den är från början en konstgjord bevattningsdamm på 100 hektar som utvecklats till en badsjö med vattensporter och restauration.

medelhavOch så förstås… MEDELHAVET vars första stranddyner man möter redan efter 45 minuters vacker resa med bil från Peyriac-Minervois  i rakt ostlig riktning. Här finns det ett otal fantastiska plager där kanske Gruissan och Port-La-Nouvelle kan förtjäna att nämnas bland många andra.

Simma lugnt!

2 reaktioner på ”Medelhavet, en hemmagjord sjö och ett lyxigt spa.

  1. Pingback: La Mer… | husifrankrike

  2. Pingback: Hemma i Peyriac igen! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s