Omgivna av bergskedjor

Väl tillbaka i Sverige känns det verkligen som vi har vinden i ryggen nu vad gäller vårt renoveringsprojekt. Med alla de möten vi haft på plats och det stöd vi känner från inte minst byggnadsvårdsmyndigheter och akademin så är inspirationen större än någonsin att återskapa husets historia såväl interiört som exteriört.

Ja vinden ja, den unika vinden sägs vara hemligheten bakom vinerna här i Minervois. Området har precis som resten av Languedoc blivit allt mer uppskattat som vindistrikt och hemligheten sägs vara den varma vinden som fläktar det ibland mycket heta medelhavsklimatet.

Med en bergskedja på var sida kommer det dagligdags sköna vindar antingen från Montagne Noir (de lite mytomspunna bergen i norr som bland mycket annat gömde motståndsmän ur Le Maquis under senaste kriget)

berg (1)

eller från Pyrenéerna i söder mot gränsen till Spanien. En mäktig bergskedja som bland mycket annat härbärgerar ett antal fina skidorter varav den närmsta Les Monts d’Olmes bara ligger 1 timme och 45 minuters bilfärd från vårt hus.

berg (2)Vår favorit Chateau Peyriac har nu kommit som 2013 års årgång och den är lika bra som 2012 som vi köpte sist. En flaska kostar SEK 65:- på Carrefour och skulle gissningsvis ligga på hundralappen här hemma.

ch peyriac.jpg

 

 

3 reaktioner på ”Omgivna av bergskedjor

  1. Pingback: En förnimmelse av ”Manons källa” | hus i frankrike

  2. Pingback: Kvarnen på kullen | hus i frankrike

  3. Pingback: Finsnickeri är inte helt enkelt | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s