En sista (?) rivningsrunda kombinerad med 29-årig bröllopsdag!

Så var det då dags igen, till vår stora glädje, att åka till Le Sud. Första veckan i juni blir avsatt till rivning av innertaket i salen på våning 1 samt fortsatt borthackning av gips och puts på alla väggar. Därutöver skall vi finstäda på vinden för att kunna använda den mer som förvaring den närmaste tiden.

2016-04-26 07.19.40I juli skall vi ju få finbesök av våra medeltidsarkeologer och då skall hela interiören vara avklädd ned till grundkonstruktionen (utom en kvadratmeter per vägg som vi lämnar för att analysera ytskikten bakåt i tiden).

Får vi tid över så finns det gott om jobba med att rekonstruktionsmura väggar här och var och också att väga av golvnivån på vinden, så för den skull tar vi med vår rotationslaser från landet.

Avslutningen på denna vecka blir en natt Carcassonne där vi denna gång skall testa hotell Le Donjon mitt i La Cité. Det lutar nog åt att denna hustruns och min 29:e bröllopsdag, också firas med en middag på favoritrestaurangen l’Ostal des Troubadours som varit restaurang redan på den tiden vårt hus byggdes.

2016-01-27 12.00.29Ostal går att härleda till hostel, alltså värdshus och trubadurtraditionen var ju en betydande del av den höviska riddartraditionen på medeltiden som ju uppstod just i Aude.

Så från den 1 juni blir det dagliga dagboksanteckningar här på bloggen igen men redan dessförinnan kommer ett inlägg om vårt planerade badrum. Har du inte gjort det tidigare så följs oss gärna.

 

 

2 reaktioner på ”En sista (?) rivningsrunda kombinerad med 29-årig bröllopsdag!

 1. Congratulations on your big anniversary!
  We too are back in the Aude on 8th May for two or three weeks of very hard work!
  We look at your photos and they remind us of the early days of our restoration project. Our cave on the ground floor still looks like your rooms!!

  It is the last big project for us, but I would like a kitchen first

  regards
  Gill & Trevor

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s