Traditionell återanvändning och tak i allmänhet

I dagarna så skall nu terrassens tak vara klart och täckt med de klassiska sydfranska enkupiga tegelpannorna. Tegelpannor som man alltid återanvänder till minst 50 % vid varje takombyggnation och på så sätt alltid ger en takyta med patina som väl smälter in i omgivningen.

takpannor

Vi har lite frågor kvar att lösa vad gäller vattenavrinning då de tider på året när de kraftiga regnen kommer (inte minst är nu på hösten) så skulle en takränna och stuprör avleda den lilla del av vattnet som kommer att rinna ut på granngården. Dock är det inte tillåtet enligt byggnadsvårdsmyndigheterna, att montera sådana på husen i ett skyddat område så vi får se vad vi hittar för lösning.

granntak

Granntak med några år på nacken

En annan utmaning är att taket vi byggde för ett år sedan saknar taklucka. Ett faktum det delar med många av husen i grannskapet och detta skall väl inte innebära några problem de första 10 åren men sen blir det väl dags att utröna om man kan gå från grannhusens tak (om de har luckor) eller om det blir en sky lift som gäller den dagen man behöver inspektera taket.

skorsten.jpg

Sist men inte minst känns det verkligen skönt att ha fått bort TV antennen som satt monterad på skorstenen, då sådana var väldigt ovanliga på medeltiden!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s