Tillbaks i Aude!

20170221_070002_resizedSnöigt Abrahamsberg i Stockholm

Efter att ha lämnat ett snöigt och vacker Stockholm med -2 grader och flugit genom stormen Doris (skakig landning av skicklig Brussels Airline pilot) med mellanlandning i Bryssel, kom jag så hem till Peyriac sent på torsdagskvällen.

20170224_152727_resizedSoligt Peyriac-Minervois med kyrkan (nära vårt hus) i mitten.

En solig förmiddag med 13 grader och vårkänsla mötte här idag och jag kunde med glädje konstatera att vårt hus klarat sig helt helskinnat genom både tromber och översvämning. Och kanske märkligast av allt inte en enda duva på vår nya stora takterrass.

20170224_110747_resized

Dagen har bestått i att rensa antika terrakottaklinkers som vi skall lägga terrassgolvet av imorgon. Detta visade sig inte vara så enkelt som de gånger jag gjort det tidigare ty dessa hade något äckligt cementbruk under sig.

20170224_115813_resized

Det blev lite som Povel Ramel som inte kunde få upp sin kokosnöt, jag försöket med alla medel, hammare och dorn, pickeringshacka och till sist en nyinköpt vinkelslip från Mr Bricolage.

20170224_184221_resized

Jag lyckades att fixa till en knapp kvadratmeter av de åtta som skall till, så det lär bli mycket mer jobb framöver men jag hoppas dessa räcker som start imorgon när vi skall gjuta terrassgolvet, jag och min lärare/arbetskollega från Apex.

När jag dessutom på nätet läste att det under 1900-talet varit poppis att blanda asbest i sättbruk och jag ju känner till fransmännens svaghet för kemikalier och farlig teknik så är jag glad att jag körde med helmask och dessutom höll vinkelslipningen till ett minimum.

Efter en god Flammenkuchen och en Cola light är det nu dags att sova för att vakna utvilad till morgonens arbetsdag.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s