Aprilväder, snö och karneval!

Påskdag i Stockholms skärgård, vaknar och svänger upp fönstret för att mötas av våren… men ack idag var det plötsligt som i stora delar av Sverige ett vinterlandskap.

snöDetta påminde mig om senaste sejouren i Peyriac vilket måste ha varit för dryga 40 dagar sedan eftersom det då var karneval som start på fastan.

Jag tog en bild på vårt fina romanska klocktorn ena dagen och plötsligt nästa dag kom snön som blev liggande på taken i ett par timmar.

kyrka utran snöSnö kyrka

På tal om fastan som ju hos oss inleds med fastlagen runt askonsdagen (Mercredi des Cendres på franska) med våra överdådiga semlor för att förbereda sig för fem veckor av fasta så har man ju i stora delar av Europa traditionen med karneval vid denna tid för att få sig ett skrovmål och ta farväl av köttet (farväl till köttet lär vara ordets innebörd) innan fastan drar igång och pågår fram till påsk.

Döm om min förvåning när klockan 9 på morgonen den dagen, byns alla barn med föräldrar och musikkår inledde karnevalen som under en timme gick genom våra trånga medeltida gator som den troligtvis gjort i århundraden.

vagnkarnevalkarneval 2

Själv hade jag lyckan att avrunda den askonsdagen med en god engelsk öl hos mina brittiska grannar och kunde drömma mig bort till de vårlika vingårdar jag sett bara något dygn tidigare. stop ölvingård

Glad Påsk – Joyeuses Paques!

2 reaktioner på ”Aprilväder, snö och karneval!

  1. Härligt! Glad Påsk! Själv har jag
    Firat med familjen i dagarna 2 . För mig är det barbarnsom är det bästa i livet♥️ Ha det skönt i våren, hälsa Riitta🌼 Terveisin Sinikka

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s