Är det resan eller målet som är drivkraften?

Det är nu ganska exakt två år sedan vi första gången såg huset i Peyriac-Minervois. Det var ju egentligen inte det huset vi skulle titta på utan ett hus ett kvarter bort men ödet ville ju att vår eminenta mäklare visade oss detta som just kommit ut på marknaden när vi ändå var där.

första husetLe Coin du ChateauFörsta huset vi tittade på                      Huset vi köpte!

Var det kärlek vid första ögonkastet? Jag minns inte riktigt men när vi hemkomna så sakta började inse att vi kunde köpa ett hus i Frankrike, ett hus som troligtvis hade medeltida ursprung, ett hus som skulle kunna bli ett gemensamt projekt för oss båda, mig och hustrun, de kommande åren, ja då var det plötsligt klart!

Så den 18 april 2015 skrev vi ett ”offre d’achat” till vår mäklare och efter ett knappt halvår lång process var huset vårt.

Nu ett och ett halvt år efter tillträdet är vi fortfarande i början av denna fantastiska resa som kanske just nu bäst kan beskrivas som att vi går från destruktion till konstruktion. En resa som redan lärt oss så otroligt mycket och gett oss så många nya vänner i vår franska replipunkt.

Vem av oss trodde för två år sedan att vi skulle planera en utgrävning på ett antal ställen i husets bottenplan tillsammans med en medeltidsarkeolog eller att vi skulle invänta slutrapporter från dendrokronologiutredningar där vi själva tagit proverna. Eller att vi skulle arbeta i lag med en fransk timmerman/stenhuggare vid nybyggnation av bjälklag, eller att vi skulle vara inbegripna i djupa diskussioner med den lokala mycket kunnige rörmokaren om ekologiskt hållbara alternativ till PVC för det nya avloppet.

2015-03-30 14.41.37Salen på våning ett i mars 2015

salen med golvSalen idag med återupptäckt medeltida fönster och hemlig nisch.

Listan på nya kunskaper och insikter kan göras hur lång som helst och ändå är vi bara i början av ett fantastiskt projekt där målet och resan är lika starka drivkrafter för att parafrasera ett slitet begrepp.

Att sedan huset ligger i vackra och extremt vackra och historietyngda trakter gör inte saken sämre

2015-06-29 16.22.40Här Canal du Midi  

2015-07-02 16.44.31…och här en vacker vy över utsidan av vår bys gamla ringmur innanför vilken vårt hus ligger tryggt som ett hörn av slottet.

4 reaktioner på ”Är det resan eller målet som är drivkraften?

  1. Who knows why we fall in love with these old village houses? I ask myself this question every day!
    The truth is that their humble history, strong and sturdy character and rough charm is so appealing. They reveal their story bit by bit.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s