Utgrävningen och stenen i trappen

Så var då vår första lilla arkeologiska utgrävning till ända efter att ha grävt oss ned i eldstadsbottnen på bottenvåningen till cirka 25 cm och inte hittat något annat än vad som verkar vara murverk med småsten från flodbädden har vi gett upp detta schakt (tror jag).utgrävning 320 cm djupt schakt med en tunn betongplatta att bryta igenom

utgrävning 425cm ned och något som liknar en mur ovanifrån.

arbetad setn 4

Vad vi däremot hittade ingjutet i halltrappans nedersta steg förefaller vara en bearbetad sten som säkert suttit i en tidigare del av huset eller någon annan stans i byn.

arbetad sten 3men sällan blir väl ens egen ofullkomlighet så uppenbar som när man försöker leka amatörarkeolog. Det som i Time Team på TV verkar så enkelt vad gäller tolkning av fynd blir omöjligt för en lekman.

Jag kan dock inte låta bli att dela med mig några bilder från en utställning i den lilla vackra grannbyn St Frichoux där man tillät sig att raljera med framtidens arkeologiska fynd.

trädgårdstomteHur kommer man att uppfatta en trädgårdstomte med kruka?

artefakterEller kommer man se våra se våra bruksvaror som rituella kärl?

Tanken svindlar och påminner om en klassisk strip i svenska MAD på 70 talet med de två arkeologerna som år 3020 står lutade över resterna av en tjock-TV från 80-talet och tvärsäkert konstaterar att – dessa användes av ekorrar för förvaring av nötter! men att man fortfarande är osäker på knapparnas funktion!

2 reaktioner på ”Utgrävningen och stenen i trappen

  1. Pingback: Då och nu – förvandlingen | hus i frankrike

  2. Pingback: Många små steg | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s