Byfest i grannbyn

En afton begav vi oss tillsammans med vår vän, den engelske diplomaten, i hans bil till grannbyn La Redorte för att njuta paella vid deras byfest. På plats fann vi något som liknade ett resande tivoli från 60-talet samt enorma paellaspisar och uppdukade bord.

hus frankrike paella

I ett myller av engångsmaterial serverades vi först en god sangria med tilltugg och sedan paellan som mycket skickligt furnerades till 100-talet bybor och oss. Därefter en eclair och några ostbitar.

byfest desert la redorte

Lokalt vin i massor och en och annan öl till undertecknad. Sedan dags att titta igenom tivoliutbudet som huvudsakligen bestod i olika former av spelmaskiner, inte minst den klassiska finska varianten med mynt man släpper ned som sedan skjuter fram tidigare nedsläppta mynt.

tivoli aude fest

Hustrun och vår vän fångades av denna speldjävul och kunde efter väl förrättat värv lyckligt gå hem ett antal plastsaker som möjligen kan glädja barnbarnet.

spel tivoli la redorteFesten lär ha hållit på till småtimmarna med DJ och dans men vi drog oss hemåt Peyriac vid 22.30 tiden eftersom nästa dag var arbetsdag.

Inkedfest i byn_LI

3 reaktioner på ”Byfest i grannbyn

  1. Bäste Broder!
    Ni har det verkligen underbart i Frankrike. Hoppas vi snart får äran att dela och bli inspirerade av allt ni gjort med ert nya hus.
    Hälsningar Kenneth

    Gilla

  2. Pingback: Lyckan att över en sval öl lyssna på Dancing Queen i 30 graders värme framförd av blåsorkester! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s