Fest i byn

Ingen som sett Jaques Tatis legendariska film jour de fête kan väl låta bli att komma med när det blir fest i byn?

Link to clip above:https://youtu.be/09uhbYWbUac

– Inte vi heller, så redan en vecka i förväg investerade vi i fem biljetter för oss, dotter, svärson och barnbarn. ”Vinbaren öppnar 18.00” stod det på affischen så som de svenskar vi är var vi där 18.15 (man vill ju inte hänga på låset!). Men – det var tomt förutom att bord och scen var uppdukade.

för tidigVi gick till Boulodromen som ligger i anslutning och tog en öl och inväntade att klockan skulle bli 18.00 fransk tid. Och mycket riktigt framåt 19.30 var vi nog ett 150-tal Peyriacois som hade samlats. I väntan på maten kunde man handla lite hantverk eller fina chevreostar från trakten. Blev man allt för hungrig fanns tilltugg och dessutom tre food trucks, en med pizza, en med smårätter och en med desserter.

fullsatt hus frankrikeStrax efter 20.00 var det matdags och på klassiska fängelsetallrikar i engångsplast serverades vi paté, tabouleh, kall skivad fläskkarré, bröd och melon och efteråt ost samt glass. Allt detta för endast 5 euro vilket var värde för pengarna och gott. Det finns lite att göra vad gäller hållbarhetsarbetet inte minst att se till att få bort engångstallrikar och bestick. Källsorteringen sköttes dock med järnhand av våra vänners son som såg till att burkar och flaskor sorterades ut. Efter ett tag anslöt sig vår värd på Maison Margot till vårt bord vilket gladde oss.

Chanteuse Underhållningen sköttes av en proffsig sångerska, Cathy som om jag förstod det hela rätt är byns dotter.

Link to clip above:https://youtu.be/bJfu08cvPjU

Sen när mörkret fallit var det dags för fyrverkeri. Ett fyrverkeri som kraftigt förstärktes av en dramatisk bakgrund av åska och blixtar. Nu var fyrverkeriet förvisso nog påkostat utan ovädret och var ett av de mer imponerande jag sett. Som alltid är jag dock tacksam att jag inte är hund eller djur i det vilda vid dessa tillfällen och det är väl det som gör att jag har ett tveksamt förhållande till fyrverkerier.

Link to clip above:https://youtu.be/09uhbYWbUac

Även denna fest höll säkerligen på till sena natta men framåt 23-tiden drog vi oss tillbaka nöjda och glada.

3 reaktioner på ”Fest i byn

  1. Pingback: Lyckan att över en sval öl lyssna på Dancing Queen i 30 graders värme framförd av blåsorkester! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s