Det tar en dag att komma i ordning trots alla mentala förberedelser

Så vaknar man då upp vid 07.30 tiden efter en lite stressig ankomstkväll med resa från Toulouse till Peyriac i en liten fransk hyrbil (och nej, jag har ännu inte hittat någon möjlighet att få tag på en bil som går på förnybart men kanske kan Drivy bli en lösning framöver).

God middag på vår fina bykrog med ägarparet och min vän den engelske diplomaten men sen raskt till huset, som jag hyr av våra australiska vänner, för att få upp värmen.

Efter en god natts sömn så dags för en sån där dag som man så länge planerat att det nästan blir lite antiklimax när man väl skall börja. Men det började bra ändå med huset i perfekt skick utan översvämning från gården eller massa fågelskit på terrassen eller något annat man inte vill se.

Jag kunde alltså dra igång direkt med att impregnera resten av taket i köket med vårt miljösmarta undermedel som jag beskrivit i ett tidigare blogginlägg.

bild 12Allt klart

bild 11När det är klart syns det knappt att det är brandsäkrat, termitsäkrat och lite annat och dessutom på ett hållbart sätt! Möjligen kan man se en och annan saltutfällning. Detta kommer sedan att laseras. 

Senare på dagen blev det dags att handla mat och då samtidigt en vända till La Déchetterie och också lite byggmaterialspaning hos Mr Bricolage och Union Materiaux där jag hittade en massa spännande…

Parpaing aude frankrikeEn parpaing som fransmännen använder för att göra mellanväggar istället för att regla upp och det kommer jag också att göra enligt principen inget trä i konstruktionen på bottenvåningen om det skulle bli översvämning.

bild 14

Dessutom är detta terre cuite alltså bränd lera och ett hållbart materaial som passar vårt projekt. BioBric är en av många tillverkare.

bild 13Och sist men inte minst hittade jag ett exempel på pigment att blanda i kalkbruk till våra väggar för att få en igenomfärgad puts. Denna teknik skall jag titta närmare på att för att hitta ett riktigt hållbart alternativ.

6 reaktioner på ”Det tar en dag att komma i ordning trots alla mentala förberedelser

  1. Hei J-P!
    Kul att se framstegen och äkta kunskap i bygget! Tänk vad du har lärt på vägen, du är nästan fullfjädrad byggmästare på gamla franska hus, wow! Ha det bra med familjen!
    Hälsningar från Ekerö, Sinikka

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s