Tillbaka på jobbet!

Ja som byggare i Frankrike alltså. Efter en tredagars sejour i Paris med yngsta dottern (blir nog ett par episoder framöver) så lättade jag aningen på flygsamvetet och tog bekväma TGV tåget från Paris till Toulouse och även det får bli en episod framöver.

chartier nouveau montparnasseDen uppmärksamme noterar att klassiska Chartier nu också finns i Montparnasse!

Men nu till en riktig murardag, eller två faktiskt. För det första jag gjorde när jag kom ner var att sätta igång med den återstående väggbiten i badrummet som skall vara klar till fredag då min accompagnatrice från Atout Mur kommer på fredag. Hon skall hjälpa mig med färdigställandet av underlaget i badrummet så att det är helt klart när tadelaktmästaren kommer i slutet av april.

vägghål salle de bains.jpg

Hur murar man då en fristående vägg kan man undra? Ja, inte vet jag men i min strävan att återanvända så mycket som någonsin möjligt fick det bli en av de väggdelar som blev över när vi öppnade nya ingången till köket. Med en återvunnen järnregel från en tidigare avbalkning i kökstaket som stöd så murade jag fast detta gigantiska tegel för att sedan fortsätta dag 2 med att mura de sista bitarna så att det endast återstår en öppning som kommer att bli ett badrumsskåp.

Järnregel salle de bains

Passade samtidigt på att testa att göra kanaler för elrör eller i detta fall vattenrör med vinkelslipen försedd med stenkaptrissa och det fungerade utmärkt.  Nedan följer en serie bilder från de två första arbetsdagarna.

vattenrör vägg.jpgVinkelkapen har gjort sitt!

vattenrör vägg inbyggtRöret inmurat får se hur vi löser nedersta biten när tadelaktmannen kommer.

salle de bains petite cloissonVäggbiten inmurad och säkrad med järnregeln.

detalj salle de bains cloissonAndra delen av hålet fylls med parpaigns här säkrad med en tegelbit som sträva.

färdig vägg salle de bains med gobetisAllt klart och täckt med ”gobetis” kanske inte den vackraste men i alla fall!

Skönt att vara igång igen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s