Färdigt badrum men utan väggar!

Vi kan inte motstå en liten då/nu bild jämfört med 2015 som inledning på dagens episod!

Det sista vi färdigställde innan återresa till Sverige var badrummet som nu är i princip komplett om man bortser från väggar och tak.

Våra briljanta rörmokare dök upp på utsatt tid och ägnade eftermiddagen åt att tillsammans med mig, få handfatet med möbel och kran på plats. Dessutom att fixa slutjustering av toalettens vattensnåla spolning och färdigställandet av anslutningar för tvättmaskin.Vatten och avlopp för en 40 cm djup och 60 cm bred tvättmaskin är på plats så nu börjar sökandet efter Europas mest vatten- och energieffektiva tvättmaskin med dessa mått!

Monteringen av tvättmaskinsanslutningar för vatten och avlopp.

Så var det, det där med väggar, Vi skall regla upp frontvägg med dörr och sidovägg samt pendla ned ett innertak och sen är det bara att börja använda badrummet.

Handfatet från IKEA som jag nogsamt monterat efter den logiska bruksanvisningen monterades och säkrades med genomgående maskinskruv.

Infästningen av handfatet innebar den sista hoppas jag genomföringen genom tadelaktväggen. Varje gång det skall borras håller man andan men efter fyra nya hål kunde handfatet säkras med skruv och mutter från baksidan (i köksväggen som kommer att vara dold bakom en uppreglad ny vägg för att få bra fäste för köksskåp mm och dessutom utrymme för el och vattendragning).

Toaletten säkrades nu med en andra skruv till väggen, En skruv som efter irrfärder hem till Sverige och en mekanisk verkstad på Lidingö förlängts till 23 cm för att kunna fungera som förankring av vår snedställda toalett.

I detta sammanhang värt att nämna att arbetet med att hitta bästa tillgängliga teknik när det gäller dusch och WC inte har varit det lättaste men nu sitter vår WC där, den spansk-tillverkade ROCA Gap Square, som endast förbrukar 2 respektive 4 liter vid spolningarna. Efter ganska mycket studerande av den med pictogram utförda bruksanvisningen lyckades de mest seniora av våra plombiers att ställa in den med topprestanda.  

Vår dusch som vi hittade efter mycket letande är ju av serien Ecosmart med en vattenförbrukning på 9 liter per minut (jämfört med en klassisk dusch som kan dra uppåt 20 liter minuten och en modern Europeisk som ligger runt 12 liter per minut) vilket vi berättat om i tidigare inlägg.

Justeringar och sammankopplingar av inkommande vatten i vår lilla kopplingscentral som färdigställdes för några år sedan och fungerar perfekt. Läs gärna mer om detta i en tidigare episod.

Vi avrundar dagens renoveringsepisod med lite inspiration från Paris. På vägen hem häromsistens stannade jag till i Paris och tittade till Notre Dame bygget och man börjar nu bli klar att återmontera spiran.

En ytterligt pedagogisk utställning följer runt alla avskärmningar runt katedralen och i nedan video kan man följa det oerhört professionella arbetet med denna restauration. Förmodligen är detta projekt något av det yppersta vi med dagens och gårdagens kunskap kan prestera idag. Följ dem gärna på Facebook via QR koden.

Arbete med spiran och dess konstruktion beskrivs i nedan video – Titta och njut och inspireras!   

Välkommen att följa oss på WordPress eller via mail!

Dela och gilla gärna inläggen från husifrankrike.com på dina sociala medier!

2 reaktioner på ”Färdigt badrum men utan väggar!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s