Tjugo över tolv den 1 september kom så mailet…

…efter 2 månaders väntan, med kallelse till signeringen av ”l’acte final” (det slutliga köpekontraktet) där båda parter förväntas närvara personligen. Det förekommer att man skriver under via ombud men vår notarie såg helst att vi båda närvarar och dessutom skulle det mycket till för att hålla oss därifrån.
Nu blev det två bråda dagar fyllda med internetbokning av flyg, bil och boende och ett antal telefonsamtal och mail på franska för att boka de möten vi ville genomföra nu när det blir verkligt allvar.
Billigt blir det inte när man bokar flyg två dar i förväg har vissa tider, vissa dagar som är möjliga på grund av jobb här hemma och behov av tid för möten de välanvända fyra dagar vi skall spendera där nere. Men med en mellanlandning på fem timmar med lunch i Bryssel så skall vi vara i Toulouse på kvällen den 3 september för att direkt åka till Peyriac-Minervois ”vår” lilla by i vars gamla stad ”vårt” hus ligger.
Så snart resan var bokad var det dags att försöka hitta tider med de lokala franska myndigheterna och vår byggmästare som skall fixa taket. Vi hade blivit varnade att det kan ta månader att boka en tid med CAUE och STAP som är de två institutioner man skall prata med inför restaurering av en skyddad byggnad. Men döm om min häpnad när jag efter några samtal under förmiddagen hade bokat tid med dem bägge och det på de tider jag föreslog nämligen fredag eftermiddag respektive måndag morgon. Då återstod oss bara Archives Départemental av de offentliga institutionerna och efter ytterligare ett samtal var även detta möte på plats, som skall vara oss till hjälp för att leta fram husets historia. Dessa möten kommer jag att beskriva i detalj i kommande blogginlägg.
Under helgen avsätter vi lördagen för att med lasermätare mäta upp hela huset exakt och lägga in i de ypperliga gratisprogramvara vi letat upp sweethome3d.com som är ett avancerat gratisprogram (Javabaserat) med möjlighet till detaljerade ritningar i såväl 2d som 3d.
Söndagen får bli Loppis och baddag vid poolen. Loppistraditionen förefaller stark i Frankrike och siten vide-greniers.org ger tips om de som sker i din närhet. Med den övergripande hållbarhetsvision vi har för projektet är lokalt återanvänd inredning och utrustning en briljant lösning.
Under helgen skall vi också klämma in ett möte med vår byggmästare Monsieur BOSC för att planera projektet takrenovering som beräknas starta i början av november.
På måndagen skall vi inleda med att elmätare och vattenmätare tillsammans med vår eminenta mäklare på eftermiddagen för att sedan åka till notarien och skriva under tillsammans med säljaren. Nu är det nära!

2 reaktioner på ”Tjugo över tolv den 1 september kom så mailet…

  1. Pingback: Städning, städning och städning… | husifrankrike

  2. Pingback: Fågelvägen till vår lilla by… | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s