Fågelvägen till vår lilla by…

Det är fascinerande hur snabbt man tar till sig nya vändningar i livet, för bara fyra år sedan var ett hus i Frankrike bara en avlägsen dröm men så gick allt rasande fort (ja i alla fall med franska husförvärvsnormer) och vi var med hus och helt plötsligt tänker man nu på denna vackra plats i underbara Languedoc som ”vår” by.

Så här med ett par veckor kvar tills nästa besök så drömmer man sig lätt iväg till Peyriac-Minervois och ser de sista kilometerna på vägen framför sig innan svängen ner mot den medeltida delen i vars hjärta vårt hus ligger.

Sommaren för två år sedan när äldsta dottern var på besök med familjen hade svärsonen med sig sin drönarkamera vilket gav oss den unika möjligheten att producera en liten ankomstfilm som vi kommer att använda när huset står klart och vi börjar en begränsad uthyrningsverksamhet. I filmen nedan flyger man in från Carcassonne hållet och hela vägen fram till ytterdörren på 16, Rue de la Ville.

Apropå fågelvägen så är det här på sin plats med en fundering kring resesätt i dessa, flygångest tider. Sedan 10 år har jag av klimatskäl slutat flyga i Norden men det är ju ett lätt beslut jämfört med att ta sig till Sydfrankrike utan flyg. Nu närmast blir det flyg till Paris och tåg till Toulouse och jakten på bra tågförbindelser går vidare. Det är fascinerande att man idag får exakta vägförslag för alla resesätt (inklusive cykel och promenad där det senare tar två månader exakt om man går 8 timmar per dag!) via Googel Maps men att den går bet på att föreslå tåget!

Hursom kan man konstatera att svärsonen och hans eldrivna drönare gjorde ett strålande arbete med filmning och redigering den där julidagen.

vepa PM

Dagens episod avrundas med kommunens reklamvepa som visar kyrkan med anor från 900-talet och ”nya” slottet 5o m från oss, vilket byggdes på 1500-talet.

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s