På gång att beställa det andra (och sista?) större jobbet av vår takentreprenör.

Efter genomgången av hela huset (diagnostic) tillsammans med APEX kunde vi konstatera att korsvirkesväggen på vinden inte var i sådan kondition att den måste restaureras, något som vår takentreprenör också bekräftade efter att ha rivit innertaket på vinden.

Detta har gjort att vi nu fick ekonomiskt utrymme att be om en offert för golvet i salen en trappa upp. Detta golv som konstaterades vara något kondensskadat efter att endast bottenvåningen varit uppvärmd de senaste decennierna och vars blindbotten av plank måste bytas. Bjälkarna av månghundraårigt timmer är i god kondition. 2015-07-02 08.37.20Bild av salen 1 tr upp innan rivning av innervägg framför medeltida fönster

Detta är dock ett stort jobb då golvplattor i keramik skall tas bort (och sparas i de fall de är i gott skick) och sedan ganska stora mängder fyllning (troligen ett lager av upp till 20 cm sand på dryga 20 m2 skall bort och sist plankorna.

2015-10-31 16.11.46Bild av takbjälkar i gott skick, i innertak på bottenplan och blindbotten av kondensskadade bräder.

Vi planerar att lägga ett ekgolv av ganska stor dimension (både bredd och tjocklek) alternativt ett något tunnare, enklare golv i Douglasgran (ännu mer termitsäkert) som sedan isåfall skulle få en klassisk fransk begagnad parkett ovanpå.

Vi ser nu med spänning fram till vad vår entreprenör kommer fram till under helgen när han knåpar med denna offert.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s