Dag 8 – fredag och arbete helt på egen hand…

Sen start vid 10 och städning av huset som såg ut som strax efter blitzen efter gårdagens genomgripande arbete. Fem stora säckar med rester till återvinningen och sedan dags att börja mura helt på egen hand. Efter att ha monterat ihop vår tjusiga nya ställning köpt för 90 euro hos Mr Bricolage var det dags att försöka komma ihåg alla de tips som flödat över oss under gårdagen.

2016-04-19 15.29.05.jpgHustrun och jag utgör ett bra team och jag på ställningen och murar och hon plockar fram rätt stenar, blöter dem och ger mig bruk. Kan tyckas vara en patriarkalisk arbetsfördelning men just nu föredrar vi båda den och dessutom gör hon bättre bruk än jag.

2016-04-20 15.30.22Hur var det nu? Jo två liggande stenar skall stödja nästa som skall ligga an mot båda, en bra mur är stark och bärande utan bruk, 3 delar sand (0/4 eller0/2) och 1 del chaux (NHL 3,5) vatten efter behov men inte för mycket, när man kan göra en boll som håller ihop i handen är det bra. OCH så är det ju frätande så naturligt det är så ALLTID skyddsmask, glasögon och gummihandskar när man blandar.

2016-04-23 11.52.05Mycket att komma ihåg och strax inser man att det går oerhört mycket långsammare för oss amatörer i alla fall i början men har man lyssnat ordentligt blir resultatet ganska OK.

2016-04-22 16.20.43

Vi höll ut till 15.00 och murade fast två takbjälkar. Sedan var det dags att köpa mer sand hos Materiaux+ och därefter bar det iväg till Bains de Minerve och en skön bastu. Matinköp på vägen hem och kvällen avrundades med en delikatesstallrik med tonfiskrilette, ankkorv, paté, ekologisk tomat, paj med spenat och chèvre och en god lokal hårdost. Godnatt

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s