Dag 1 – Fakirplanet till Amsterdam på väg till Toulouse

Dags igen för en arbetssejour hemma i Peyriac-Minervois i vackra Languedoc. Fylld med inspiration och idéer som vuxit fram under de allt oftare förekommande stunder när tanken glider iväg från jobbet och verkligheten och hamnar i vårt medeltida hus. Tankar och uppslag som snart skall urarta till hårt arbete minst 8 timmar om dagen i en vecka.

Alla har ju inte fördelen att som undertecknad ha en nära bekant och vän som råkar vara byggnadsinspektör men igår blev det lunch med honom och möjlighet att tanka av lite kunskap om golvkonstruktion som ju närmar sig när vi rivit klart det sista om en vecka. Efter många lärdomar som kommer att omsättas i verklighet blev kanske den största insikten att vi ju måste bevara de urgamla breda golvplankorna inte bara som trossbotten, och med det innertak till våningen under, utan kanske framförallt som synligt salsgolv. Så nästa steg blir detaljinspektion av dessa för att utröna hur vi smartast löser det.

2016-04-20 11.35.41Precis som vid vår senaste arbetsvecka blir det dagliga dagboksanteckningar med start idag och sju dagar framåt. På att göra listan denna gång förutom att slutföra rivning och pickering av väggar står också att inköpa grovdammsugare och nogsamt städa ur vindsvåningen med en liten tanke att kanske bo där vid nästa besök i juli.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s