Dag 3 – Rivning, rivning och några glas…

Ja, det var bara att fortsätta där vi slutade igår. Sortera rivningsmassor i trä respektive gips- och putsrester i våra utmärkta transportkärl a la ”Big Bag” nämligen Claes Ohlssons stora förstärkta platsbärkassar. Tre rundor till återvinningen och så var vi av med salens innertak.

2016-06-03 12.14.20Lyckliga ägare till vår nya grovdammsugare kunde vi inte låta bli att städa lite även på denna våning och bottenvåningen även om det är ganska meningslöst när vi skall börja hugga bort puts från väggarna imorgon. Men bara känslan av ett städat rum om än med lite förtecken av ruin ger ett tydligt hopp om att här kommer man att kunna bo.

Vi monterade också bort den skorsten som gått från hallen genom salen till vinden. Skorsten ja, en rökkanal i plåt utan isolering (förutom tillknycklat tidningspapper vid genomföringarna) som vi tror betjänat en bensinkamin i hallen kändes inte som den kanske mest brandsäkra installationen och var skön att få bort.

2015-09-05 11.59.08Dagen avrundades med en drink vid poolsidan hemma på Maison de Margot tillsammans med vår fantastiska mäklare, hennes trevlige make och vår värd på stället. En riktigt trevlig kväll med där man ibland började känna sig nästan fransk och för varje minut lärde mer om detta spännande land och dess människor.

2016-06-04 08.08.58Sist tog hustrun och jag en sen kvällspromenad i ett magiskt ljust och 22 grader varmt Peyriac trots att klockan redan var 23.00. Till sist kan jag inte undanhålla er bilden tagen tidigare på dagen av två ”turturduvor” på taket till vår romanska kyrka med anor från 900-talet.

2016-06-03 10.04.32 (2)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s