På väg till Peyriac-Minervois längs Côte d’azur – Dag 1 juli 2016

Upp tidigt, ja faktiskt två timmar tidigare än vi trodde då det börjar bli knepigt att läsa digitala TV klockor på avstånd utan glasögon nuförtiden. Så 6.30 slog vi upp dörrarna till terrassen som blickar ut över Alpes maritimes fötter, en milsvid utsikt som romarna redan njöt av och sedan tempelherrarna och deras samtida som dessutom bott i det som nu är Hotel les Arcades.

2016-07-02 07.03.18Vi valde detta hotell för att inspireras lite i hur det är att bo i ett medeltidshus och hittade ett och annat guldkorn samt lärde oss återigen att trappor som inte är byggda enligt våra inbyggda vanemönster är hart när omöjliga att gå i. Noterar då med tillfredsställelse att våra trappor i Peyriac-Minervois är byggda enligt någon slags standard.

2016-07-02 14.28.26I övrigt blev detta en transportdag men vilken sådan! Vi valde att mesta tiden åka ”off Autoroute” för att uppleva mer. Och sex timmar senare när vi väl var framme och badade i poolen på fina Maison de Margot, hade vi träffat Camarguehästar och simmat i Medelhavet vid Saintes-Maries-de-la-Mer i hjärtat av flacka och fågelrika Camargue som min vän rekommenderat oss att besöka – helt klart värt en détour som Guide Rouge brukar säga.

2016-07-02 14.05.14Kvällen avslutades med en snabb koll att huset mådde bra och det är en fascinerande upplevelse att inse att vinden nu i sin städade uppenbarelse kändes beboelig. Det närmar sig!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s