Kammaren på bottenvåningen, då och nu – förvandlingen

För att sätta hela restaureringen i sitt sammanhang skall jag i ett antal artiklar med bilder beskriva utvecklingen av varje rum i huset från det att vi tillträdde hösten 2015 till att det hela står färdigt om ett par år.

Dessa artiklar kommer snart också att finnas under fliken ”om Huset” för att vara lätta att hitta för varje besökare.

Vi fortsätter på bottenvåningen med det som skall bli ett sovrum och studierum. Även detta rum var belagt med en PVC matta; under vilken en del fukt läckt in dessutom och med väggar som spacklats upp i mitten på 50-talet för att få en modern känsla.

2015-07-02 08.17.21Rummet som har bastanta medeltida väggar mot norr och söder har däremot bara enkla väggar mot väster och öster vilket fått oss att tro, efter diskussioner med våra vänner byggnadsexperten och medeltidsarkeologen, att det möjligen är en överbyggd gränd eller ett gammalt stall. Det senare eftersom den norra väggen har en betydande inbuktning upp till cirka 140 cm som skulle kunnat vara plats för en krubba.

2015-09-05 14.49.54Rummet är det nedre av två i den del av huset som alltså är tillbyggd, och detta med betydligt sämre kvalitet än huvudbyggnaden. Såväl yttertaket som golvbjälklaget på våning 1 var i så dålig kondition att vi i våras bytte bjälklaget och satte in ett nytt.

2016-04-21 10.52.24Hittills har hälften av väggarna befriats från gips och putslagret medan golvet bara blivit av med sin äckliga matta. Golvet har den höjd som vi skall höja övriga golv till för att få en tröskelfri undervåning (en del av tillgänglighetsanpassningen av hela undervåningen).

2015-09-05 14.51.24I den östra väggen finner vi balkongdörren ut till vår lilla uteplats eller ”puit de soleil”. Denna har idag en enorm tröskel för att förhindra översvämning något vi funderar på att byta till en längsgående evakueringsbrunn för att få även gården i plan med resten av bottenvåningen.

2015-09-05 14.49.21Kammaren skall dubblera som väl fungerande sovrum och läsrum samt av nödvändighet, som passage till gården varför en väl genomtänkt inredning kanske med en kvalitativ ”Murphy bed” står på programmet.

 

 

7 reaktioner på ”Kammaren på bottenvåningen, då och nu – förvandlingen

  1. Pingback: Dags för vårt lilla ”chambre” på bottenvåningen | hus i frankrike

  2. Pingback: Väggarna i kammaren växer fram | hus i frankrike

  3. Pingback: Om Huset | hus i frankrike

  4. Pingback: Mood boards – att klippa och klistra känslor | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s