Dag 2 – dagen då två rum blev ett!

Efter en sedvanlig fransk frukost (med baguette au jambon, jus de fruit, croissant et un café) var det så dags att börja jobba. Men jag lyckades fördröja det ytterligare någon timme med ett besök på Mr Bricolage för att köpa skyddsmask och hjälm. Skyddsmasken blev en billig variant eftersom jag glömt filter till våra nya fina proffsmasker (men hustrun tar med dessa nästa vecka) och hjälmar var helt enkelt slut. Så resten av dagen har jag varit iförd keps med golvtrasa under och ut över axlarna och säg ut som en blandning av Lawrence av Arabien och en brandman från New York på 50-talet.

morgonSå var det då dags att angripa taket i lilla rummet på bottenvåningen. En av få delar i huset som var i förhållandevis dåligt skick och måste göras om. Detta är det första projektet där APEX kommer att vara handledare och jag göra jobbet. Innan dag ett av detta som är tisdag nästa vecka vill jag ha rivit undertak och del av golv så att vi snabbt kan komma igång med det som jag verkligen behöver hjälp med, som inmurning av bjälkar.

nu börjarUndertaket, som var gips på ett underlag av träribbor precis som taket köket som jag rev i januari, åkte ganska snabbt ned och resulterade i mycket mer rester än man kan ana och som alla skall transporteras till la décehetterie efter att ha sorterats i ”bois” (trä) och ”gravats” (murrester).

InnertakSedan var det så dags att bända bort golvplankorna som säkerligen har legat där i hundratals år och det gick lätt och uppmärksammades endast av ett musskelett som väl blir vår hittills största arkeologiska fynd (ja, efter medeltidsfönstret en trappa upp förstås).

sikt.jpgNär de plankor jag i detta skede vågade ta bort, var nere så öppnade sig ett 6 m högt rum och gav en nästan kyrklig känsla. Vissa av plankorna som var i gott skick sparar jag för att ha att laga övriga golv med.

hög.jpgEfter två turer till återvinningsstationen med den trevlige herrn och hans lilla hund som tar emot aå vänligt var detta klart och imorgon är det söndag och då blir det ledigt och mässa och loppmarknader men först en riktigt lång och skön bastu på Bain de Minerve.

kyrka.jpg

7 reaktioner på ”Dag 2 – dagen då två rum blev ett!

  1. Pingback: Kammaren på bottenvåningen, då och nu – förvandlingen | husifrankrike

  2. Pingback: Arton månader in i projektet känns det som vi kommit långt… | husifrankrike

  3. Pingback: Är det resan eller målet som är drivkraften? | husifrankrike

  4. Pingback: På hållbar festival i Bergen | hus i frankrike

  5. Pingback: Dags för vårt lilla ”chambre” på bottenvåningen | hus i frankrike

  6. Pingback: På jakt efter reservdelar till huset – igen! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s