Att riva ett duschrum

dusch-2

Det är ju snabbt gjort tänkte jag, van vid träreglar och gipsskivor. Alltså tog jag mig an detta med ambitionen att på en timme får bort detta dryga kvadratmetern lilla rum på första våningen.

dusch-1

Gipsskivorna i stålreglar gav efter ett tag men eftersom de var täckta på insidan med kakel var motståndet kraftigt och alla skruvhål täckta så det var verkligen fråga om rivning och förstörelse istället för den demontering jag hade tänkt mig.

Dörrväggen hade jag lite mer tålamod med och lyckades där bevara stålreglarna intakta samt hela dörrpartiet naturligtvis.

Nåväl med två väggar borta var det dags att angripa det som skulle vara kvar och befria dem från kakelplattor; och döm om min förvåning när det plötsligt gick att demontera dessa hela.

dusch-4

Så dags för taket som snabbt åkte bort och avslöjade den sista delen av vårt fina medeltida takbjälklag.

dusch-5

Sist så golvet och efter att jag ett tag funderat på att låta det vara eftersom det ändå kommer att hamna under det nya golvets nivå så kom jag på bättre tankar. Dels är det onödig tyngd (säkert runt 125 kg med sand och klinker i dubbla lager). Dels fick jag loss ytterligare en kvadrat av gammal klinker under det övre lagret vilka har ett värde runt SEK 650.

dusch-3

Så efter ett tag var så den sista betydande rivningsfasen över och nästa steg är att regla upp golvet på våning ett.

dusch-6

3 reaktioner på ”Att riva ett duschrum

  1. Pingback: Medeltida ek på tvären | hus i frankrike

  2. Pingback: Ett kap i Orsans | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s