Vårt grannhus är till salu

Vi ser hur fler och fler hus i byn får nya ägare och med det en välförtjänt upprustning. Aude och hela Occitanie (vår storregions nya namn) har fortfarande många delar där man kan hitta vackra gamla hus till ett ibland mycket fördelaktigt pris.

Just nu är vårt grannhus till salu. Ja egentligen är det andra halvan av vårt hus som alltså en gång i tiden var dubbelt så stort som idag. Detta innebär att delar av huset sannolikt kan datera sitt ursprung till samma tid eller något senare än vårt, troligen 1500-tal.

Huset, som nu säljs av ättlingarna till damen som bodde där i många år, har nytt tak och nyinstallerad el men är i övrigt i behov av en omfattande upprustning av alla ytskikt och planlösning.

Det är på c:a 160 m2 har en liten terrass på baksidan och inredningsbar vind samt ett mindre förråd och garage i gatuplan. Begärt pris är 86,000 EURO.

Nedan några interiörbilder som våra vänliga grannar lät oss ta vid en visning. För mer information kontakta den lokale mäklaren i Rieux-Minervois som säljer fastigheten.

granne

vardagsrum-granne

trappa-granne

spis-granne

terass-granne

En liten lustifikation jag blev varse när jag använde mäklarens reseavståndsguide för att beräkna tiden att ta sig till Peryriac-Minervois från Stockholm råkar det bli 1 dygn med bil, 1 vecka med cykel och 1 månad till fots. Tänk vad man numer kan räkna ut med datakraft men det ger också en dimension till hur oändligt avlägset Stockholm var när vårt hus en gång byggdes någon gång under 1500-talet.

 

5 reaktioner på ”Vårt grannhus är till salu

  1. Pingback: Le Grenier – Vinden Då och Nu! | hus i frankrike

  2. Pingback: Inför öppen ridå Del 3 – Salen | hus i frankrike

  3. Pingback: Väggar med historia | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s