Dags att börja planera husets alla rum

2017 är året då vi skall gå från ruin till bostad. Sedan starten av vårt projekt för 15 månader sedan har vi tyckt att slutet av 2017 lät behagligt långt fram i tiden och har aviserat det som ”soft opening” som man säger i min gamla bransch, hotellnäringen.

Helt plötsligt är det nu 2017 och dags att börja detaljplanera bottenvåningen som är den del vi vill ha klar i år. Det handlar i korthet om att dra in vatten, avlopp och el samt att gjuta ny bottenplatta. En liten väggstump som ger oss nya badrummet och ett valv från hallen till köket är också del av projektet. Och så förstås alla ytskikt innan det är dags att inreda med möbler och utrustning.

Märkligt nog får man in detta på ett par meningar men i samma ögonblick man börjar göra ett flödesschema för arbetet ser man att det kommer att bli ganska omfattande. Vårt mål är att göra merparten helt själva med undantag för rörmokeri och eldragning.

moodNu börjar detaljplaneringen och de första skisserna på de ”mood boards” vi skall ta fram för de 8 rummen och två uteplatserna. En avgörande faktor är att hitta bästa ekologiskt och socialt hållbara teknik för varje metod och varje material. Vi har redan förvånat vår franske elektriker med att kräva uteslutande PVC-fria kablar och nu skall vi tillsammans med vår rörmokare se till att hitta avloppsrör i gjutjärn och vattenrör i PET för att helt slippa PVC.

takEtt av de första stegen nu blir att hitta den bästa tekniken för att lättvindigt och skonsamt rengöra de bägge medeltida taken och alla andra träytor. Det mest lutar åt kolsyreisblästring som är en fascinerande metod. Jag skall bara hitta ett företag som hyr ut utrustningen i Sydfrankrike.

Så välkommen med på resa under 2017 från ruin till bostad!

7 reaktioner på ”Dags att börja planera husets alla rum

  1. Pingback: På jakt efter kolsyreisblästring | husifrankrike

  2. Pingback: A window of opportunity! | husifrankrike

  3. Pingback: Synliga stenar och stockar | hus i frankrike

  4. Pingback: Köksgolvet pånyttfödelse – första 30 plattorna | hus i frankrike

  5. Pingback: Fem år senare! | hus i frankrike

  6. Pingback: Hur var livet för 525 år sedan? | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s