Nu har vi hittat en hållbar varmvattenberedare

En av de mest inspirerande utmaningarna med vårt projekt är att söka hållbara lösningar för varje del från byggnation till driften framöver.

Hittills har det varit ganska lätt, att välja bort PVC, cement och kemikalier och använda traditionella tekniker som kalkbruk och mer miljösmarta material som gjutjärn till exempel.

När det blir dags att investera i vitvaror och annat blir det mer komplicerat. Självklart kommer vi välja produkter som är miljömärkta och har bästa möjliga Energiprestanda (A eller A++).

Nu blir det aktuellt när vi skall förbereda för installation av varmvattenberedare.

Efter en del letande på nätet har vi hittat en spännande variant Edel Air som drivs med värmepump och överhuvudtaget ligger i framkant vad gäller hållbar teknologi och beräknas förbruka bortåt 70 % mindre energi för samma mängd varmvatten.

edel2.png

Beredaren tillverkas i Frankrike av Auer ett bolag med över hundratjugo år på nacken och hög servicegrad. Med franska energipriser räknar man dessutom hem denna investering på ett par år även om vi inte ens brytt oss att göra den kalkylen då detta är ett självklart val.

 

 

En reaktion på ”Nu har vi hittat en hållbar varmvattenberedare

  1. Pingback: Vårt nya badrums första viktiga steg | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s