Hållbara elrör mitt i franska landsbygden

Efter en enkel fransk frukost bar det av till BoisEcoMateriAude för att nu hämta våra elrör som i samma hektiska veva som den PVC-fria kabeln, fixats fram på rekordtid men denna gång av två mycket tillmötesgående Monsieurer på Courant och hos deras återförsäljare BoisEcoMateriAude.

Genom solbelysta, höstfärgade vingårdar gick färden mot grannbyn Lezignan-Corbière en halvtimme bort och det första som möter oss i denna butik var ett brett utbud av hållbara tekniker såsom bland annat dagsljusbelysningen Solatube som står på min framtida önskelista.

höstmorgon frankrike husMen nu var det våra skärmade kabelrör utan PVC som hägrade. Och visst där stod de, levererade med rekordfart (beställda på onsdagen och expresslevererade från Manziat strax norr om Lyon).

Inte billiga men bra och framförallt levererade nu när vi behöver dem. Till skillnad från elkabeln som ju också var fransktillverkad behövde ju dessa inte åka en sväng över Sverige först för att nå oss.

Hus frankrike elSvågern lastade in dem i bilen och så var det dags att åka hemåt för att planera första dagens arbete.

höst aude peyriacHösten är vacker i Aude!

3 reaktioner på ”Hållbara elrör mitt i franska landsbygden

  1. Pingback: Andra dagen – vi fortsätter dra rör och kabel i köket. | hus i frankrike

  2. Pingback: Ekologiska råvaror på väg att bli ”main-stream” också i Frankrike! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s