Tredje arbetsdagen, nu var det dags för badrum, sal och vind.

Samma rutiner men återigen massor av frågor som ställs på sin spets. Skall vi ha strömbrytare eller den nya sortens LED-lampor med närvarodetektor inbyggd i de rum där man bara vistas kortvarigt såsom hall, trappor och badrum. Vi bestämde oss för detta och slopar brytare i dessa rum.

luftpump el salenEl framdragen för luftvärmepump samt till lilla rummet, båda rören skall fällas in i vägg.

Nästa fråga, var ska värmepumpen sitta? Ett ganska enkelt beslut kan tyckas men här gäller det att tänka snabbt och chansa lite på att vi hittar en sådan med två utblås. Det blev i salen på våning 1, dels därför att den vägg vi valde vetter mot gården så att den yttre enheten kan sitta där och dels för att denna vägg lämpligt nog är en korsvirkesvägg som bara är 20 cm tjock till skillnad från våra standardväggar som är mellan 50 och 65 cm solid stenmur.

Vid dagens slut hade vi nästan samtliga rör klara och det var en redig härva fastknuten på hallväggen. Nästa dag var det dags att åka och köpa elcentralen i Carcassonne och det hela började närma sig fulländning.

elhärva svåger peyriacDet nu man är glad att man tydligt märkt upp alla rör!

Byggmarknaden hade ett brett utbud av materiel och kunniga och vänliga medarbetare. Svågern hittade snabbt alla de delar vi behövde och vi kunde konstatera att det var billigare än i Norden.

svåger aude elaffärSer nästan mer ut som ett apotek men här fanns det mesta.

Så snabbt hem och förbereda för morgondagens montering av elcentralen och inkopplingen av de mängder av kablar som löper i alla rören.

elcentral inköpt frankrikeElcentralen uppackad och förberedd för montering på vägg.    

flygande fransk gisVi avslutar denna episod med ännu en av dessa charmiga franska vinetiketter. Salut!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s