Billigt att skaffa sig en fransk dröm nu!

En typisk romantisk vy som det finns så många av som väntar i Frankrike!

När vi för fem år sedan åkte med till vackra och historiefyllda Aude i Occitanie för att titta närmare på de 40 objekt vi nogsamt valt ut på nätet kunde vi nog ändå inte drömma om att vi i dag skulle vara ägare till ett hus från 1498 och i full fart med att återge det sin forna glans.

Vi har i inlägget husköpet som du återfinner i huvudmenyn beskrivit processen och lämnat tips och tankar och vill i detta inlägg ge ytterligare lite kött på benen kring hur det gick till att göra verklighet av vår franska dröm.

La Cité i Carcassonnes magiska profil är bara ett exempel på vad vi har nästgårds!

Men först – varför Occitanie?

Del för att det är en oerhört vacker trakt som dessutom är överfylld av historia och med 45 minuter till Medelhavet och golf, skidåkning, Spanien, Toulouse och så mycket annat inom ett avstånd på mindre än 2,5 timmar. Dessutom nästan mitt i västra Europa med nära till så mycket fascinerande besöksmål.

Men också prisvärdheten! På nedan översikter över huspriser (där rött betyder dyrt och grönt billigt) kan man notera att det oftast är mindre än halva priset mot bara några timmar bort på populära Côte d’Azur.

Aktuella priser på Côte d’Azur från meilleursagents.com

Aktuella priser i Aude från meilleursagents.com

Vårt kanske viktigaste råd är och förblir att göra en lista på vad som är måsten och vad som är önskemål och sedan gå igenom objekt för objekt och neutralt notera dess ”score”. Detta lite fiskala förhållningssätt blir ett bra och nyktert komplement till all de känslor och den kärlek man så lätt drabbas av när man möter ett charmigt hus en solig dag i Sydfrankrike.

Den hemmasnickrade lista vi använde 2015 med några av objekten – som ett exempel

Skall man lyfta fram några av de egenskaper för ett objekt som vi efterhand funnit speciellt viktiga är det nog uteplats samt nära till mataffär och restaurang.

Vår fantastiska terrass som vi byggt själva men som det fanns möjlighet för!
Lockande utbud från en av våra affärer i vår lilla by, boulangeriet
…och den så viktiga lokala bistron som drivs elegant av paret Sosso och Jean-Philippe!

Varför skriva om detta nu?

Ytterligare en typisk miljö som andas franskt lugn och kultur!

Kanske därför att vi misstänker att det i rådande situation är ännu bättre läge än tidigare att hitta objekt (ofta då renoveringsobjekt i olika stadier) i klassen 15,000 till 30,000 Euro. Detta trots att bostadsmarknaden i Frankrike precis som i Sverige överlag verkar ha hållit sig på en stabil nivå. Är det dags för ditt hus i Frankrike?

Välkommen att följa oss på WordPress eller via e-mail!

Dela gärna inläggen från husifrankrike.com på dina sociala medier!

7 reaktioner på ”Billigt att skaffa sig en fransk dröm nu!

  1. Pingback: Gott Nytt 2022! | hus i frankrike

Lämna en kommentar