500 kg puts, murbruk och tegel senare

2015-10-31 12.37.44 (2)

Vår trevlige värd på Maison Margot, vårt stamställe tills vi kan bo i eget hus, upplyste oss om var man hittar den lokala ”déchètterie” alltså återvinningsstationen. Den ligger bara fem kilometer norr om Peyriac-Minervois och liknar en mindre svensk motsvarighet men med några färre fraktioner och tyvärr fortsatt en, som får mycket volymer nämligen: deponi.

Bra att man återvinner metall, trädgårdsavfall, murningsrester, kartong och papper, trä och naturligtvis elektronik och farligt avfall men här finns helt klart en möjlighet att också fasa ut deponifraktionen framöver.

Men där vår franska station slog våra svenska med hästlängder så var det med service. Även om man stängde 2 timmar för lunch mitt på dagen på känt sydfranskt manér, så är mannen som sköter stationen en av de mest serviceinriktade och trevliga vi träffat på.

Efter sju resor har vi återvunnit över 500 kg ”gravats” alltså murrester och är ganska slut men har lärt oss att återvinning funkar bra i Frankrike och är gratis för medborgaren, vilket är tur när man skall restaurera ett stenhus från grunden för det blir snabbt stora mängder!

8 reaktioner på ”500 kg puts, murbruk och tegel senare

 1. Hej!
  Vilken prospekt ni har! Men det ser drömligt ut, en gammal dröm kanske?! Önskar allt går som en räls, inga trasiga tummar tappade ”sugar” ! Kram från Sinikka

  Gilla

 2. Tack Sinikka! hittills inga större blessyrer.Vi tror och hoppas att vi lyckas skapa något unikt, men det kommer att ta tid. Vi har redan fått några vänner i byn som har varit hjälpsamma och nu gäller det bara att försöka lära sig språket.Bon jour! Kram Rita

  Gilla

 3. Pingback: Arton månader in i projektet känns det som vi kommit långt… | husifrankrike

 4. Pingback: Nyårstankar två år in i vårt projekt! | hus i frankrike

 5. Pingback: Någon m2 återställd vägg | hus i frankrike

 6. Vilka arbetsmyror! Vilken proget men så tacksamt sedan när ni få njuta av pension! Skulle vara kul stt se hur fint ni har fåt huset. Det finns väl mycket med växter utanför som man måste sköta? Hur som hälst, ni har arbetat så fint och att få kunna njuta av ålderdommen❤️
  God sommar, må så bra♥️🥰♥️

  Gilla

 7. Vilka arbetsmyror! Vilken proget men så tacksamt sedan när ni få njuta av pension! Skulle vara kul stt se hur fint ni har fåt huset. Det finns väl mycket med växter utanför som man måste sköta? Hur som hälst, ni har arbetat så fint och att få kunna njuta av ålderdommen❤️
  God sommar, må så bra♥️🥰♥️

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s