Nyårstankar två år in i vårt projekt!

automne peyriac 2017Montagne Noir i höstklädnad

Efter två och ett halvt år som bloggare där vi följt vårt projekt att med hållbarhetsförtecken restaurera vårt 1500-tals hus i Sydfrankrike, är det med viss tillfredsställelse vi delar med oss lite statistik.

map blogg jpKarta från WordPress som visar de länder där vi har läsare

Med svenska läsare som ohotad etta (vilket inte är så konstigt med tanke på att vi skriver på svenska) har vi glädjande nog haft läsare från 65 länder med Frankrike som god tvåa med 11 % av besöken och därefter UK med 4 %. Tack Google Translate.

Vi har publicerat 214 episoder med runt 1000 bilder som åtnjutit tillsammans över 22000 visningar vid ganska exakt 7000 individuella besök.

Vi har under denna början av vår resa haft ett otal minnesrika upplevelser och lärt känna så många nya vänner. Huset är nu efter att väggarna rensats ned till stenmuren och innertaken rengjorts med sodablästring, färdigt att få nya ytskikt i medeltida stil. Yttertaket är nytt och golvplattan på bottenvåningen nygjuten. Nya installationer för vatten, avlopp samt elektricitet är på plats.

Och sist men inte minst har vi också med snabb och smidig bygglovshandläggning från alla berörda myndigheter lyckats att transformera ett inrasat tak till en fantastisk terrass byggd av medeltida virke av vår specialist på medeltida- och ekobyggande. Denna spännande process kan man följa här.

terassVi är sedan två är listade av Bloglovin.com som ger en bra överblick över alla episoder för den som vill botanisera vidare och läsa mer om allt vi gjort.

Med runt en visit per kvartal på en vecka med två personer har vi investerat runt 640 av våra egna arbetstimmar i projektet vilket blir 12 arbetsveckor.

Le Coin du ChateauHuset i all dess glans i väntan på framtida renovering av fasad och medeltida fönster!

8 reaktioner på ”Nyårstankar två år in i vårt projekt!

  1. Det är alltid lika givande att få ta del av era tankar och den redovisning gör för att alla vi följare skall bli kittlade av tanken att vid något tillfälle få se projektet i verkligheten och ta del av omgivningarna, Tack för att ni skapar detta sug efter (byggnads/fransk) & kultur.
    // Rolf S

    Gillad av 1 person

  2. Vilken tålamod o energi ni har. Man är förvånad varenda gång när man läser hur ni går fram. Att hitta alla experter o kunniga människor som gör en så autentisk o hållbar renovering! Fantastiskt.
    Lycka tiil i framtiden o ett Gott Nytt.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s