Dag 3 – En mångfacetterad ledig söndag i Aude

Dagen inleddes i vår församlingskyrka L’eglise de la transfiguration du Christ (Jesus lär ha fått ett gudomligt ögonblick, då han även förändrades kroppsligt, under sin levnad och detta skedde på berget Thabor). Cirka 600 år senare byggdes de första delarna av vår kyrka och redan på 1100-talet kom så det klocktorn man fortfarande använder. Vid mässan idag 10.30 var kyrkan i stort sett full, kanske runt 150 personer i olika åldrar. Gudstjänsten är ju snarlik vår protestantiska men med än mer deltagande av församlingen och naturligtvis den trevliga traditionen med Fridshälsningen mitt under gudstjänsten då alla reser sig och skakar hand med de närmast stående.

Sedan var det dags att träffa månglarna efter att ha insupit Guds ord, fyra loppisar avverkades och dessa ”vide-greniers” är verkligen bra loppisar där man kan göra fynd och till bra priser. 2016-04-17 12.44.34

Jag inhandlade en bygghjälm i nyskick och EU klassad, för 1 euro och en murslev för 2 euro samt fick två sparrisar gratis av grönsakshandlaren så det blev en billig söndag. Loppisbesök är intensivt och även hundar måste vila.

2016-04-17 12.34.56.jpgMan slås av att det är så otroligt vackert i våra trakter, Minervois och Corbières och med Montagne Noir i bakgrunden blir de skira gröna vingårdarna magiska.

2016-04-17 13.06.15Dagen avslutades med gyckleri. I vårt ”Folkets Hus” uppträdde Laeticia JOLLET på piano och Antoine GARRIDO sång med programmet ”Chansons françaises de toujours”. Antoine som är lokal framgångsrik sångare och skådespelare rev av mängder av fina Breltolkningar och en och annan Piaf elegant ackompanjerad av Laeticia som bor i grannbyn Villeneuve-Minervois och också är proffsmusiker.

2016-04-17 16.14.46Så avrundades dagen med en Peyriacois som i detta fall alltså inte var en av innevånarna somockså kallas så, utan en fin färsbiff med bacon och ost tillredd av vår eminenta slaktare Dos Santos.

2015-07-02 18.40.24

En reaktion på ”Dag 3 – En mångfacetterad ledig söndag i Aude

  1. Pingback: Svampskogens konung i Sverige och Frankrike | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s