Fint besök, pikering, murning och fortsatt terrassbygge

Dagen började med en klassisk fransk frukost utomhus hos vår vän på Maison de Margot där vi fick möjligheten att träffa två svenskar på besök.

Sen snabbt tillbaka till huset för att möta upp representanten från Fondation du Patrimoine som hade vänligheten att komma förbi för att titta på huset och projektet och se om det finns möjligheter att söka stöd för några av investeringarna i husets historia. Som övriga officiella franska representanter vi mött var hon mycket kunnig och dedikerad till sin uppgift och visade på detaljer på både vårt hus och grannhusen som ger en tydligare bild av den långa och fascinerande historien. Ett exempel är tidigare igensatta fönster som är en effekt av en skatt baserad på fönsteryta som infördes under revolutionen och fanns kvar ända till 1926. Detta ledde som alltid till medborgarnas kreativitet och mängder av igensatta fönster och blindfönster.

dold-fonster

Resten av dagen gick i renoveringens tecken där hustrun pikerade ren väggen bakom den nu rivna duschen på plan 1 (och hittade ett igenmurat fönster!!)

20160927_145905_resized

Själv började jag att foga korsvirkesväggens murade ifyllnad.

20160927_143006_001_resized

Våra vänner från APEX fortsatte terrassbygget och murade ett skydd ovan muren framför terrassen samt började förbereda för infästningen i taket.

20160927_132919_resizedDagen avrundades med en utsökt faux-filet med frites och haricots verts i vårt fina hyrda grannhus där vi bor.

 

 

 

 

 

4 reaktioner på ”Fint besök, pikering, murning och fortsatt terrassbygge

 1. Please tell your wife, from me, that it is good to see a woman working hard on a French project! Most of the ladies I know in France do not get their gloves dirty, except for a little decorating!.
  I take my hard hat off to your wife.

  Gilla

 2. I wlll for sure tell her that!

  A French friend just told me that there is a local expression that goes something like ”une femme qui ne travaille pas est un capital qui dort” Yes, I know that it isn’t politically correct nor ethcially correct but quiet fun!

  All the best

  JP

  Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s