Dags att bygga golv

Ett jobb i Barcelona i slutet av november ger mig möjlighet att tillbringa några dagar extra i Peyriac som ju bara ligger tre timmar med bil därifrån. Det är en utmaning att inte kunna ta tåget eller ens hyra en bil som går på förnybart bränsle men jag letar vidare.

Nu är det dags för det första större konstruktionsarbetet inomhus när jag skall regla upp golvet på våning ett i salen. Golvet har idag en nivåskillnad på 19 cm mellan högsta och lägsta punkt. Tvärtemot min tanke har jag nu lärt mig att reglarna skall ligga längs med och ovan golvbjälkarna för att få bäst hållfasthet.

golvGolvet med  dess unika urgamla brädor kan tyvärr inte tas upp och återanvändas som golvyta utan får tjäna som trossbotten och kommer ju att vara det synliga taket i köket på bottenvåningen.

Konstruktionen som görs som ett handledningsprojekt med min snickare från Apex beräknas ta en dag för oss båda och återigen blir materialet lokal douglasgran som är termitresistent och inte behöver impregneras.

Med stor förväntan ser jag fram emot denna sejour i Aude nästa vecka.

3 reaktioner på ”Dags att bygga golv

  1. Pingback: Le Grenier – Vinden Då och Nu! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s