En halvdag med vår rådgivare

Torsdagen startade direkt med att vår vän från APEX anlände. Bolaget har specialiserat sig på att hjälpa intresserade amatörer som undertecknad med hustru. Principen är att arbeta med oss och lära ut några av alla de trick och den breda kunskap han och hans medarbetare besitter.

Systemet är helt fantastiskt bra då det hjälper oss att utveckla vårt intresse samtidigt som det garanterar en säker konstruktion och sprider kunskap och förståelse för hur viktig yrkeskunskap är.

2016-07-07 10.11.13Halvdagen som vi använde till att ställa diverse frågor kring kvarstående oro kring konstruktionen övertygade oss om att huset är i en mycket bra kondition i grunden och att allt bärande är som det ska.

2016-07-07 09.55.57VI fick en inblick i och tips om stenhuggeri, rekonstruktionsmurning och mycket annat och började att angripa en av de väggar vi varit mest oroliga för, den garanterat äldsta stenmurväggen i salen med en lång spricka. Allt var ok och sprickan ytlig och åtgärdades av oss med hans instruktioner och arbete.

En överraskning fick vi dock men den kommer som en annan historia inom kort.

Dagen avrundades med en fest i samband men invigningen av vår nya park i Peryiac-Minervois, en oas för alla generationer, som tillkommit som ett initiativ för att ge liv åt byar och mindre städer med finansiering från centralt håll på olika nivåer, inklusive staten.

2016-07-07 19.01.12

Parken sträcker sig runt byns två gamla brunnar av vilka den ena skall bli en fontän när vi får nästa investeringsbidrag. På tal och gratulationer följde en magnifik buffet som staden bjöd alla sina invånare på.

2016-07-07 18.48.14

 

5 reaktioner på ”En halvdag med vår rådgivare

  1. Pingback: Terrassbygget fortsätter… | husifrankrike

  2. Pingback: En spricka i fasaden… | husifrankrike

  3. Pingback: Dags att bygga golv | husifrankrike

  4. Pingback: Dörröppning | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s