På jakt efter reservdelar – för nu börjar vi bygga!

 

Den 24 februari bär det av ned till Occitanie och Peyriac-Minervois igen.  Jag håller precis på att snickra ihop ett digert program fyllt av arbetsdagar för att ta de första stora stegen att göra huset beboeligt interiört.

Jag har avtalat med rörmokaren om att vi installerar allt vatten och avlopp och det med material helt utan PVC. Vidare står på programmet att lägga terrassgolvet med de urgamla återanvända klinkerplattorna på en fuktspärr utan några persistenta kemikalier.

golv-terass-klart

I bästa fall hinner jag också gjuta köks- och badrumsgolvplattorna och dessförinnan lägga i kanalisation för el (och naturligtvis VA) samt gräva ned ett nytt jordspett och lite annat.

Några ytterligare projekt att också göra under denna tvåveckors sejour är fyra smärre arkeologiska utgrävningar innan bottenplattan kommer på plats men det förutsätter att min vän medeltidsarkeologen har möjlighet att komma förbi.

Sist men inte minst finns ju drömprojektet att rengöra de medeltida taken med kolsyreisblästring och där har jag fått en första offert från ett av de få franska bolag som håller på med denna spännande teknik. Här måste jag dock förhandla vidare så att jag får råd att göra detta.

Men reservdelarna då?

terass

Jo, jag har just skrivit till ett antal av de ganska få företag i Sydfrankrike som tillhandahåller reservdelar för gamla hus och frågat efter räcke och balkongdörr till terrassen och ny spiselkrans i sten till salen, allt i medeltida eller neutral antik stil.

spis3

Man inser snabbt att byggprojektledare och byggarbetare samtidigt lätt blir ett heltidsjobb som skall göras på fritiden!

En reaktion på ”På jakt efter reservdelar – för nu börjar vi bygga!

  1. Pingback: På jakt efter reservdelar till huset – igen! | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s