Några boktips under åren och ett nytt!

Efter att ha producerat över 200 episoder i vår blogg kan man ibland kosta på sig att titta tillbaka på några teman och idag blir det några av de boktips vi skrivit om.

Detta inspirerat av ett nytt tips som vi fick när vi under helgerna tittade på Kevin McClouds ypperliga Grand Designs Abroad, ett av få program av detta format som helt håller sig från förnedrings TV och stelbent identisk dramaturgi och istället gör bra TV av engagerade människors spännande projekt.

book house in france

I detta avsnitt fick man följa paret Sampson som var pionjärer när det gäller hållbart byggande i såväl UK som Frankrike. Herr Sampson har dessutom skrivit en bok med bra tips för den som står i begrepp att köpa hus i Frankrike, så detta blir vårt första boktips.

bok arkitektur medeltid frankrike

En av förra årets julklappar var ”När medeltidens sol gått ned” av Göran Kåring, en exposé över medeltida byggnadsvård i Västeuropa under de två senaste seklen.

Moyen age book

Moyen âge book

I våras köpte jag boken Moyen Âge som ger en fin bild av det dagliga livet på medeltiden i Frankrike.

bok

Och sist men inte minst Peters Mayles charmerande böcker om livet i Provence som britt i exil, som vi fått av grannarna på landet och läst med stor glädje…

2 reaktioner på ”Några boktips under åren och ett nytt!

  1. Pingback: Lite mer läsning i väntan på min nästa tur till Frankrike. | hus i frankrike

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s